De kiné praktijk

Behandelingen

Postoperatieve en -traumatische aandoeningen

Na een operatie of na trauma wordt er vaak beroep gedaan op een kinesist om pijn te bestrijden alsook mobiliteit te verbeteren. Daarnaast wordt er gestreefd om het heelproces te optimaliseren. Enkele voorbeelden: knieprothese, whiplash-trauma, schouderoperaties na val,...

Ademhalingskinesitherapie

Ademhalingskinesitherapie is therapie gefocust op het verdiepen van de ademhaling (hyperventilatie) alsook leren ophoesten van fluimen bv. bij mucoviscidose. Daarnaast wordt gebruikt een kinesist deze therapie ook vaak om de patiënt te leren ontspannen.

Manuele therapie

Manuele therapie wordt vaak in de volksmond ‘kraken’ genoemd. Dit is nochtans niet de volledige definitie van manuele therapie. Deze therapie werkt op het bewegingsapparaat als geheel. Er wordt gewerkt op gewrichten, spieren en houding. Daarnaast combineert de kinesist deze altijd met oefentherapie. Manuele therapie heeft vele toepassingen. Enkele voorbeelden: spanningshoofdpijn, lumbago, tenniselleboog,...

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt vaak toegepast bij oedemen (vochtophopingen). Daarnaast is het ook een ideaal middel voor ontspanning en herstel na operaties (littekenweefsels).

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie werkt op de bekkenbodem. De bekkenbodem is een bundel van spieren in de zadelstreek van ons lichaam. Deze spieren kunnen getraind worden of ontspannen worden door middel van oefeningen. Daarnaast heeft een sterke bekkenbodem ook een gunstig effect op de lage rug. Andere toepassingen zijn: urineverlies, stoelgangverlies, obstipatie, sexuele dysfuncties, bedplassen bij kinderen,...

Perinatale therapie

Perinatale kinesitherapie bestaat uit pre-natale (voor de bevalling) en post-natale (na de bevalling) therapie. Heel wat klachten komen voort uit zwangerschap. Bekkeninstabiliteit (prenataal) en urineverlies (postnataal) zijn de bekendste, maar zeker niet de enige. Met oefeningen, tips en manuele therapie worden de mama’s (in spé) behandeld.

Sportkinesitherapie

Binnen de sportkinesitherapie zijn er veel verschillende aanpakken en behandelingen. Dit kan gaan van cardiale trainingen tot herstel na kwetsuren. Vaak is het een combinatie van verschillende behandelingen waarbij de kinesist op een verantwoorde manier werkt naar het hervatten/aanpassen van de sportactiviteit op een gezonde manier.

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode in de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Tijdens de kinesessies wordt gebruikgemaakt van een dunne acupunctuurnaald waarmee verhardingen in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt. Zo kunnen jouw spieren terug langdurig ontspannen.

Loopanalyse

Wilt u blessures voorkomen? Wil je graag beginnen met lopen of langere afstanden lopen? Door onze loopanalyse kunnen we je looptechniek bijsturen om je prestaties te verbeteren.